21.1.11

ayva tatlısı

                                        
  Bugün bu şahane şeyi nasıl yapabilirsiniz ondan bahsedicem size.(hani başka şeyler de yapabiliyorum bilmem anlatabildim mi :) ?
 Öncelikle ayvaları soyup, içindeki çekirdekleri çıkarın ama çekirdekleri atmayın birazdan söyliycem sebebini ve ayvaları bir tencereye dizin.
 Dizdiğiniz ayvaların içini elma soyup küp küp doğrayın( ben şekilci değilim istediğiniz gibi de doğrayabilirsniz :p).Az önce çekirdekleri saklayın dedim ya resimde görebiliyorsunuz öyle aralara serpin onları, çünkü piştikten sonra pembe bir renk veriyor tabanında marmelat kıvamını alan suya.
En son 1yemek kaşığı kadar şekeri gördüğünüz gibi üzerine ekliyoruz ve 1su bardağı kadar suyu tencerenin tabanına döküp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Pembeleşip yumaşayınca hazır demektir, afiyet olsun ! :)

Diyettekiler için uygun bir seçim, çok hafif bi tatlı çünkü.

Hiç yorum yok: